Sneller begrijpen en beter onthouden

Op vakantie ga je dingen zien waar je normaal misschien niet bij stilstaat. Vanzelfsprekend een prachtig museum vol moderne kunst of een oude kerk die schittert van eenvoud. Of misschien een ding dat je aandacht trekt terwijl je zit te mijmeren in de schaduw onder een grillige boom. Iets spreekt je zonder woorden aan. Het is de kracht van schoonheid en van een ontspannen geest die zich daarvoor opent. Je wordt geraakt. Zonder woorden. Iets zet je aan het denken. Een sterk gevoel, een onverwachte associatie, of plòp, een fantastisch idee!

Maar wat doe je als je zo'n belevenis wil delen? Hoe leg je aan iemand anders uit waar je aan denkt of wat je voelt? Gebruik je woorden, maak je een foto, en dan? Vervliegt de ervaring met het moment of verdwijnt die ergens in een virtuele verzameling? Dat zou jammer zijn want wèg is je idee, voordat je het weet, vergeten. Pech.

De oeroude tekentaal kan je helpen. Zoals je de letters hebt geleerd om te kunnen schrijven en de cijfers om te rekenen, kun je tekens gebruiken om te begrijpen en om te communiceren. Iedereen kan tekenen, net als schrijven en rekenen.

Met een tekening raak je hoofd, hart en handen tegelijk. Dat maakt sterk.

Elke maand start de training in helder denken, TEKENEN WAT JE DENKT. In modules van 4 lessen leer je hoe je zelf eenvoudig tekeningen kunt maken en gebruiken in je werk of in je persoonlijk leven. Je leert abstracte begrippen te vertalen naar simpele tekeningen die iemand zullen aanspreken, zonder of met weinig woorden.  

Dinsdagavond @ nomadische Tekenschool Rotterdam. Kleine klassen van 2 - 4 deelnemers en individueel op afspraak en/of aan huis.  

uit de serie Waar sta ik en wat zie ik?       PyB©gs

uit de serie Waar sta ik en wat zie ik?       PyB©gs

voorbeeld uit TEKEN HET PLAN VAN JE VERLANGEN persoonlijke training om zichtbaar te maken wat je werkelijk wil ©gs PyB 2016

voorbeeld uit TEKEN HET PLAN VAN JE VERLANGEN persoonlijke training om zichtbaar te maken wat je werkelijk wil ©gs PyB 2016