Hoe ontwikkel je een sterk concept? Tekenen.

Wat is een concept?

Een concept is een denkbeeld.

Binnenstad. Groene stad. Wereldstad. Cirkelstad. Tuinstad. Provinciestad. Miljoenenstad. Nieuwbouwstad. Spontane stad. Inclusieve stad... Wat zie je?  We zijn allemaal stadmakers. Dat wordt geschreven en gezegd. Burgers nemen uiteindelijk het voortouw, of toch niet? De crisis is voorbij. Wat hebben we geleerd? Professionals en bestuurders maken ketens, lean en scrum. Of toch niet? We werken samen aan een goed verhaal.

Waar denk je aan bij een goed verhaal? Is het spannend? Word je verrast of geamuseerd? Is er een moraal van het verhaal? Allemaal belangrijk. Moet je kiezen? Kun je kiezen en wat kies je dan? Is Storytelling het antwoord op dit soort vragen? Het kan.

Wat komt er bij je op als je aan een sterk merk denkt? Is dat enthousiasme om mee te doen of maakt een sterk merk juist hebberig? Gaat Marketing je helpen? Het kan.

Heb je altijd wel een mooi idee maar wordt het niet begrepen? Is het te moeilijk of te vaag? Wel eens Designthinking geprobeerd? Denken als een ontwerper... o ja? 

Alles kan. Totdat het niet kan. Dan kan het toch. Want het kan anders.

Als je een goed verhaal hebt, een sterk merk, of een mooi idee vind je dus altijd wel een weg. Omdat wegen nu eenmaal vaker kris-kras gaan dan rechtdoor. Maar hoe doe je dat? Hoe blijf je op koers? Is de Stip op de horizon scherp genoeg om die te blijven zien?

Alles is waar en iedereen heeft gelijk.

Een concept is een denkbeeld. Een beeld is sterk. Sterker dan woorden. Een beeld kun je tekenen. Dat kan iedereen leren.  Door het te doen. Samen tekenen om enorm effectief te communiceren en te delen. Voor jezelf tekenen om na te denken en te onderzoeken.  

PICTURE YOUR BUSINESS/ Germaine Sanders heeft doeltreffende methodes voor CONCEPTONTWIKKELING. Tekenen als manier van denken®.  Die methodes zijn beproefd in vele taaie opgaven voor stedelijke transformaties en complexe ontwikkelopgaven voor de infrastructuur van steden. Ze zijn gebaseerd op de unieke ervaring van Germaine Sanders als architect, stedenbouwkundige, gebiedsontwikkelaar, docent en kunstenaar.  

Wat is het probleem en welke oplossing is de beste?

Werk je aan een Stadproject, aan een plan voor Ruimtelijke Orde, Volkshuisvesting of Gebiedsontwikkeling, Openbare ruimte en mobiliteit of aan Strategisch beleid en Commerciele projectontwikkeling?  Conceptontwikkeling helpt. Tekenen als manier van denken. Met scherpe denkbeelden als resultaat van workshops of van een persoonlijke consult. Het is de moeite waard om te proberen want het werkt en het is leuker!