RELAX ! bij spannende veranderingen

Mensen houden niet van veranderingen, dat is algemeen bekend. Het is lastig zo maar te vertrouwen dat het goed komt of dat het zelfs beter wordt. Je denkt al gauw O ja, voor wie dan, wanneer, hoe en ik dan? Reacties op veranderingen zijn vaak automatisch defensief. Dat is jammer en het helpt niet. Verandering geeft spanning want de verandering komt toch...

Wat wel helpt is helder blijven denken. Om te overzien wat er gebeurt en wat er gebeuren kan of moet. En vooral: om te begrijpen wat eigenlijk het probleem is!

Helaas wordt die stap vaak overgeslagen of verdwijnt die, onzichtbaar naar de achtergrond. De oplossingen komen centraal te staan in de communicatie. 

Het kan anders. Leuker. Makkelijker. Daarvoor is een creatieve aanpak nodig. Een creatieve aanpak die ontspant.Zodat emoties constructief gaan werken en oplossingen alleen maar beter worden.

De een noemt het  Design thinking, Out of the box, de ander gebruikt Visual thinking,  de term Interdisciplinair, of Mindmapping bijvoorbeeld.

Ik noem het Tekenen als manier van denken. Dat kun je doen en dat kun je trainen.

Het effect is dat mensen ontspannen en daardoor juist actief meedoen en meedenken. Het resultaat is veel betere ideeën en oplossingen waar mensen blij mee zijn.

PICTURE YOUR BUSINESS advies, biedt workshops aan op maat, om verandering te managen, trainingen waar je leert hoe je  zelf beter visueel leert denken..

Informeer via de website of bel om te bespreken waar je aan denkt.